Om oss

Kvartetten Stemmebandet ble dannet i 2013 med et ønske om å bringe glede og mannsang av høy kvalitet til ulike oppdragsgivere. De fire sangerne i Stemmebandet har mangfoldig musikalsk bakgrunn, fra bedehusmusikk og Ten-Sing til Sølvguttene og Steinerskolen. De kjenner hverandre fra studietiden i Oslo på 2000-tallet, og har senere vært forskjellige steder i verden for å utvikle seg musikalsk og opparbeide erfaring. Nedenfor kan du lese mer om deres individuelle karrierer.

nils_nilsen-headshot 1Nils Georg H. Nilsen, tenor (f. 1985) har bachelor fra Norges musikkhøgskole og master fra Manhattan School of Music i USA, og hadde i mars 2012 sin debut i Lincoln Center’s Avery Fisher Hall, New York. Som operasanger har han fremført rollene Gherardo og Tinca i Puccinis Il Trittico, Prest i Poulencs Karmelittsøstrene, Tom Rakewell i Stravinskijs The Rake’s Progress, Torquemada i Ravels Den spanske time ved bl.a. Den Norske Opera og Ballett, Opera Tampa i Florida og Dances Patrelle i New York. Han har også vært solist med Minsk Chamber Orchestra og har sunget verker av Händel, Bach, Mozart og Mendelsohn ved konserter i Norge, Europa og Nord-Amerika. Nils Georg har vunnet flere konkurranser og priser, senest publikumsprisen under Lidal North International Opera Workshop sommeren 2013.

Jon Harthug, tenor (f. 1985) fikk sin utdannelse ved Norges musikkhøgskole og Zürcher Hochschule der Künste i Sveits. Han har en fortid som baryton, men har etablert seg som tenor bl.a. med rollene Alfred i Flaggermusen (J. Strauss) og tittelrollene i Lucio Silla (Mozart) og Richard Løvehjerte (Grétry) ved operaproduksjoner i Sveits og Norge. I kirken har han fremført solopartiene i Mendelsohns Elias, Saint-Säens Juleoratorium, Haydns Harmoniemesse og verker av Bach og Schubert. Jon er også interessert i såkalt plingplong-musikk, og vant i 2011 samtidsmusikkkonkurransen ved Kunsthøgskolen i Zürich. Høsten 2013 spilte han i regissør Tore Vagn Lids Judasevangeliet, som ble urfremført ved Den Norske Opera og Ballett under Ultima-festivalen. Hans komiske talent ble bemerket av Haugesund Avis etter Flaggermusen i 2013: “Jon Harthug (Alfred) og Jon Eikemo (Frosch) gav forestillingen mye ekstra humor. Harthugs strippescener var forestillingens morsomste øyeblikk(…)”

jorgenJørgen Backer, baryton (f. 1984) har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen, hvor han tok sin master juni 2012. Han jobbet etter endt utdanning ved Den Norske Opera & Ballett som solistpraktikant frem til sommeren 2013. Her hadde han over 50 forestillinger som solist, bl.a. som Dr. Falke i Flaggermusen (J. Strauss). For tiden jobber Jørgen frilans som opera- og konsertsanger, bl.a. med rollene Morales i Carmen (Bizet) i Kristiansand og Greven i Figaros bryllup (Mozart) i Haugesund. Han er også ettertraktet som konsertsanger, bl.a. i Faurés Requiem og Bachs Juleoratoriet.

daniel-oskar-danielsson-shvDaníel Óskar Daníelsson, bassbaryton (f. 1982) studerte ved Barratt Dues Musikkinstitut og Operahögskolan i Göteborg. Han hadde sin debut på Den Norske Opera i 2006 i Izzat (Bjørnstad). Senere sang han samme sted i den kritikerroste oppsetningen av Lulu, regissert av Stefan Herheim. Han er mye benyttet som solist i kirkemusikalske verker, bl.a. Händels Messias og verker av Bach. Daníel er også en etterspurt ensemblesanger og er tilknyttet de ledende profesjonelle vokalensemblene i Norge.